VASTUULLISUUS

Mitä on vastuullisuus?

­Vastuullisuus liittyy kaikkiin liiketoiminnan osa-alueisiin. Se on läpinäkyvyyttä, rehellisyyttä ja avoimuutta omaa liiketoimintaa kohtaan. Vastuullisuus on sitä, että välittää ympäristöstä ja muista ihmisistä sekä hoitaa asianmukaisesti verot sekä yrityksen muut velvoitteet. Vaatealalla vastuullinen toimija tietää missä ja millaisissa työolosuhteissa myytävät tuotteet valmistetaan, ja miten valitut tuotantotavat ja materiaalit vaikuttavat ympäristöön sekä ihmisiin. Vastuullisuus ei koske ainoastaan lopputuotteen valmistusta, vaan vaatteen koko matkaa esimerkiksi puuvillan viljelyksiltä asiakkaalle asti. On myös tärkeää, että jokainen tuotantoketjun osallinen on saanut tekemästään työstä asianmukaisen korvauksen. Vastuullisuus on suvaitsevaisuutta, välittämistä ja inhimillisyyttä. Se on vapautta tulla kuulluksi ja kohdelluksi yksilönä, ihmisarvojen mukaisesti.

Mitä vastuullisuus merkitsee meille ja kuinka sitä toteutetaan?

Vastuullisuus on yksi Televisio Lifestyle Storen liiketoiminnan tärkeimmistä peruspilareista. Me kannustamme kilttiin vaatekulttuuriin. Omat tuotteemme valmistetaan Suomessa ja jälleenmyynnissä olevat tuotteemme ovat vastuullisilta kotimaisilta ja pohjoismaisilta yrityksiltä. Osa kankaistamme painetaan Suomessa ja osa pienessä saksalaisessa perheyrityksessä. Tuotannon ylijäämäkankaista valmistetaan mm. paitoja ja hiusdonitseja. Vastuullisuus on meille kuitenkin paljon enemmän kuin valikoima ja oman vaatemallistomme kotimainen tuotanto. Se on empaattisuutta, rehellisyyttä ja avoimuutta. Teemme yhteistyötä sellaisten yritysten kanssa, jotka jakavat samat arvot kuin me ja joihin voimme luottaa.

Meille Televisiossa on tärkeää kohdella työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita aina lempeästi, kunnioittavasti ja reilusti. Myös suvaitsevaisuus ja tasa-arvo ovat meille tärkeitä arvoja. Sydän on aina mukana kaikessa siinä, mitä teemme. Marjaana Paldanius: ”Minulle yrittäjänä yksittäisiä esimerkkejä vastuullisuudesta on monia. Pidän yllä avointa ja lämmintä suhdetta työntekijöihin sekä turkulaiseen alihankintaompelimoon, jossa vierailen lähes viikoittain. Tämä edesauttaa pitämään huolta suhteista ja samalla näen omin silmin, miten ja millaisissa olosuhteissa TELEVISIO FASHIONin vaatteet valmistetaan. Myös lämminhenkinen ja iloinen asiakaspalvelu on minulle sydämen asia. Minulle on tärkeää olla aina rehellinen, kunnioittava ja ystävällinen niin asiakkaita, yhteistyökumppaneita kuin työntekijöitä kohtaan. Vastuullisuus on minulle myös sitä, että voin seistä Televisiossa myytävien tuotteiden takana, teen töitä arvojeni mukaisesti ja kannan vastuun yritykseni toiminnasta.”