Marjaanan tunnelmia yrittäjyydestä ja alkutaipaleesta Televisiossa

Tänään vietetään yrittäjän päivää ja ajattelinkin samalla esittäytyä ja kertoa oman tarinani. Mun nimi on Marjaana (tuttujen kesken Maija), olen naimisissa ja suloisen 4-vuotiaan tytön äiti.  Koulutukseltani olen Tradenomi, Media designer, Datanomi ja Pukeutumisneuvoja. 

Marjaana Paldanius

Olen toiminut Televisiossa yksityisyrittäjänä helmikuusta 2012. Oma yrittäjyyteni lähti fiiliksestä, että kovasti tahtoisin jotain yrittää, mutta en tiennyt mitä. Yleensähän jengillä on jokin osaaminen minkä pohjalta perustetaan yritys. Itsellä oli vain todella kova innostus!  Vuonna 2011 olin töissä turkulaisessa markkinointitoimistossa, mikä oli kerrassaan mahtava duunipaikka ja siellä oli loistavat työkaverit, mutta haave omasta yrityksestä ei jättänyt rauhaan.  Otin itseni irti silloisesta työstäni ja suuntasin muutamaksi kuukaudeksi Firenzeen toiveena, että minulle valkenisi siellä mitä haluan tehdä elämälläni. 

Mutta eräänä päivänä kun tassuttelin yksikseni Firenzen katuja pitkin, minulle tulikin vahva fiilis että jes, tää on nyt se mun juttu! 

TELEVISIO LIFESTYLE STORE

Ja niinhän siinä sitten kävi että sain Italiassa ollessani kuulla Turussa myynnissä olevasta liikkeestä, missä myydään kotimaisia vaatteita, koruja ja muuta ihanaa.   

Olin ajatuksesta ensi alkuun lähinnä huvittunut, koska en ollut aikaisemmin työskennellyt muodin parissa. Mutta eräänä päivänä kun tassuttelin yksikseni Firenzen katuja pitkin, minulle tulikin vahva fiilis että jes, tää on nyt se mun juttu! Minua kiehtoi erityisesti kotimaisuus, ympäristöystävälliset tuotteet, hauskat ja värikkäät asusteet sekä työ asiakaspalvelun parissa. Ja tietenkin se oman yrityksen pyörittäminen sekä haaste, riittääkö rahkeet pitämään pientä kivijalkaliikettä pystyssä. Ja sitten 1.2.2012 olin onnellinen vaateliikkeen omistaja täynnä tarmoa ja uusia ideoita ( ehkä myös hivenen hämmentynyt että mitäs nyt pitää tehdä). Television puikkoihin hyppääminen on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä, vaikka ihan helppoahan tämä ei ole aina ollut. Suuri kiitos lähipiirille tuesta ja mukana elämisestä :)  

 
 
 

Tämän työn parhaat hetket ovatkin niitä, kun asiakkaiden kanssa fiilistellään asukokonaisuuksia, höpötellään ja nauretaan :) 

Yrittäjyys herättää varmasti monenlaisia ajatuksia ja fiiliksiä niin puolesta kuin vastaan. Yrittäjyydessä, niin kuin monessa muussakin asiassa, on kaksi puolta (tai ehkä miljoona). On superkivoja päiviä ja on todella raskaita päiviä. On kausia kun kaikki sujuu leikiten ja on kausia kun mikään ei onnistu (usein ongelmat liittyy tekniikkaan, haha). On ihan älyttömän ihanaa kun saa toteuttaa omia ideoita ja päättä itse mitä tekee. Ollaankin päästy toteuttamaan vuosien aikana ihan mielettömän huikeita juttuja: Oma korumallisto, Kesäkauppa Helsingissä, Joulupuoti, verkkokauppa, upeita asiakasiltoja, muotinäytöksiä, myyjäisiä, illanviettoja, muotikuvauksia, Televisio x hálo Kuurankukka -mekot ja niin edelleen. Ja sitten vielä ne kaikki ihanat tuotteet!! On myös ollut upeaa tehdä yhteistyötä kotimaisten vaate-ja asustemerkkien kanssa! Sen myötä on päässyt tutustumaan aivan huikeisiin tyyppeihin, joista osa tuntuu jo ihan ystäviltä <3 Olen muuten usein myös ihmetellyt sitä, että miten voi olla mahdollista että Televisiossa käy niin ihania asiakkaita!? Tämän työn parhaat hetket ovatkin niitä, kun asiakkaiden kanssa fiilistellään asukokonaisuuksia, höpötellään ja nauretaan :) Harmittaakin kun itselläni on niin paljon muita töitä, että en ehdi niin usein kaupan puolelle mitä haluaisin. Omaa aikaa vie paljon mm. tilaukset, markkinointi, korusuunnittelu, valokuvaus, sometus ja hallinnolliset tehtävät. Asiakaspalvelu on kuitenkin se rakkain duuni!

Mutta silti on mietittävä todella tarkkaan kuinka paljon uskallan tehdä tilauksia, mikä myy, kuinka paljon voin pitää henkilökuntaa, mitä riskejä uskallan ottaa ja mihin kannattaa satsata.

Yleisesti ottaen tässä työssä on ihan tositosi paljon hyviä puolia, mutta on myös paljon huolta. Vuokrat, verot, vakuutukset, yelit, työsopimukset, palkat jne. Joskus kun yksityiselämässä on kokenut koviakin kolauksia niin pienen lapsen äitinä ja yrittäjänä sitä on vaan pakko jaksaa jatkaa. Ei ole aina ihan helppo juttu kantaa vastuuta siitä, että käykö kauppa taas ensi kuussa ja samalla jännittää että mitä jos asiakkaat yhtäkkiä kaikkoaa.

 

 

Me ollaan siinä mielessä onnellisessa tilanteessa että Televisiolla on niin ihanan vannoutuneita asiakkaita ja moni onkin kulkenut matkassa mukana jo useita vuosia <3 Lämmin kiitos siitä! Mutta silti on mietittävä todella tarkkaan kuinka paljon uskallan tehdä tilauksia, mikä myy, kuinka paljon voin pitää henkilökuntaa, mitä riskejä uskallan ottaa ja mihin kannattaa satsata.  On myös aina hyvä miettiä mitä me tehdään hyvin ja missä olisi parantamisen varaa. Itse en ole luonteeltani sellainen joka jaksaisi laskeskella tarkkoja budjetteja tai tuijotella myyntikäyriä. Tärkeintä että meillä on hyvä fiilis ja suunta on nousujohteinen :D Tätä työtä tehdään intohimosta ja suurella sydämellä!

On tässä ollut pakko olla vähän onneakin matkassa, koska ollaan vältytty pahimmilta suodenkuopilta ja yleensä ollaan onnistuttu tekemään hyviä valintoja. Tulosta on tehty ja laskut on hyvillä mielin saatu aina hoidettua. Parhaat valinnat kuitenkin liittyvät varmasti henkilöstöön. 

Televisio ei olisi mitään ilman tiimiä ja ihania työkavereita!! 

Televisiossa on ollut ja on tälläkin hetkellä aivan mielettömän huikeita tyyppejä töissä <3 Televisio ei olisi mitään ilman tiimiä ja ihania työkavereita!! Yhdessä mietitään, ideoidaan ja paiskitaan töitä. Ja siinä välissä innostutaan monista jutuista kuin hullu puurosta ja nauretaan paljon. Mikä onkaan parempaa kuin työkaverit kenen seurassa viihtyy ja kenen kanssa naurattaa!   Mimmit hoitaa paljon semmosia juttuja mihin mulla itselläni ei ole osaa eikä arpaa. On ihana tunne, kun voi hyvillä mielin luottaa että hommat hoituu ja duunia tehdään hymy huulilla :) Rehellisesti sanottuna en olisi ikinä uskonut missä nyt ollaan! Television toiminta on kasvanut lyhyessä ajassa huimasti; meillä on paljon ihania vakkariasiakkaita, uusia asiakkaita käy lähes päivittäin, verkkokaupan tilausmäärät ovat kasvaneet huimaa tahtia, meillä on oma suosittu korumallisto ja esimerkiksi Facebookissa Televisiolla on yli 15 000 seuraajaa (vrt. aloittaessani heitä oli noin 200). Eihän sitä yrityksen menestystä seuraajamäärissä mitata, mutta sanotaan vaikka näin että meillä menee pieneksi liikkeeksi tosi kivasti, vaikka aina silti vähän jännittääkin. Välillä on liiankin kiire ja välillä hiljaista. Semmosta se on! Tylsää ei koskaan! <3

-Marjaana Paldanius

Rehellisesti sanottuna en olisi ikinä uskonut missä nyt ollaan! 

Marjaana Paldanius

7 kommenttia

 • mks1878285rtjuny ZQKlWcD iQGR ygvVhP8

  nym1878285krya
 • mss1878285uttjr 4vaZ7MM VH7O 5Lcg7Do

  nym1878285flebno
 • mns1878285rtjuny B5c8Bv0 rIuV lLpuy0p

  nam1878285tetcher
 • http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – 18 Amoxil udo.zqua.televisioon.fi.mtc.wg http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  ewyixugadix
 • http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin Online hqb.yftm.televisioon.fi.eoa.ix http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  umukaeh

Jätä kommentti