Marjaana 10v yrittäjänä Televisiossa

1.2.2022 minulla tuli täyteen 10 vuotta yrittäjänä Televisiossa. Teki mieli vähän muistella menneitä ja kertoa millaista on toimia yrittäjänä Televisio Lifestyle Storessa. 

Voisin kuitenkin ensi alkuun esittäytyä ja kertoa vähän itsestäni. Eli minun nimeni on Marjaana Paldanius (tuttujen kesken Maija), olen 38-vuotias ja toimin yksityisyrittäjänä Televisiossa. Perheeseeni kuuluu aviomieheni Pete, 6-vuotias tyttäremme ja 9kk ikäinen (iso valkoinen) Tahvo-koira. Asumme Hirvensalossa landella, metsien ja peltojen keskellä. 

Koulutukseltani olen ylioppilas, media designer, datanomi, tradenomi ja pukeutumisneuvoja. Aikaisemmin olen työskennellyt mm. markkinointitoimistossa, vakuutusyhtiössä ja eräässä talousneuvontaan erikoistuneessa yrityksessä tiiminvetäjänä (käyntikortissa luki markkinointipäällikkö, mutta se oli ehkä vähän liioittelua). 

Marjaana Paldanius

Rakkaudella

Minulle rakkaita asioita ovat perhe, ystävät, eläimet, metsä, musiikki, mökkeily, meri, kukat, laulaminen, valo ja oma koti. Koen onnentunteita sellaisista pienistä hetkistä. Kuten siitä kun kastelemme omalla pihalla perheeni kanssa marjapensaita ilta-auringossa, leikimme lumihangessa Tahvon kanssa tai kun pelailemme pallopelejä ystävien kanssa.   


Yleensä niihin onnen hetkiin liittyy läheiset ihmiset, aurinko ja kauniit maisemat. Onni läikähtää kuitenkin kaikkein eniten kun näen, että lapseni nauttii ja hänellä on hauskaa. myös Samojedipoika Tahvo on tuonut meidän perheeseen iloa, naurua, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.


 Unelmalomalla suuntaisin Toscanan nummille ajelemaan avoautolla tai vespalla. 

Tässä muutama random-fakta minusta: 

 1. En ole syönyt yli 20-vuoteen punaista lihaa. 
 2.  Olin lukiossa oppilashallituksen puheenjohtaja. 
 3.  Pöytäfutis, bägäily ja singstar ystävien kanssa best! 
 4. Pelkään ampiaisia, liukastumista, syöpää, sotaa ja pimeää metsää. 
 5.  Lempiruokani pitävät usein sisällään korianteria, tuoreita vihanneksia, chiliä, valkosipulia, limeä ja avokadoa. 
 6.  Olen suorittanut Saaristolaivuritutkinnon. 
 7.  Unelmalomalla suuntaisin Toscanan nummille ajelemaan avoautolla tai vespalla. 
 8.  Minulla on lukihäiriö (luultavasti myös keskittymishäiriö) ja olen erityisherkkä. 
 9.  Olen puhelias ja ulospäin suuntautunut, mutta silti monet sosiaaliset tilanteet tuntuvat jännittäviltä sekä uuvuttavilta. 
 10.  Olen aivan älyttömän kova innostumaan uusista jutuista ja yleensä kaikki uudet ideat pitää toteuttaa heti. 
 11.  Käyn lähes päivittäin koirani kanssa metsässä. Landelaiffilove <3
 12.  Haaveilen puutarhajuhlista, festareista, lomamatkasta ja maatilasta, missä saisi hoivata poneja sekä muita eläimiä. 
 13.  Asuin muutaman kuukauden Firenzessä ja harkitsin jo sinne jäämistä, kunnes sain tiedon eräästä myynnisä olevasta vaateliikkeestä nimeltä Televisio Lifestyle Store...

Rakkaat ystävät

Läheiset ovat olleet minulle todella suuri tuki <3


Telkkaria ajatellen viimeisen 10 vuoden voisi jakaa kahteen eri aikakauteen; ennen ja jälkeen koronan. Kesällä 2020 oli muutto uuteen liiketilaan, henkilökunta vaihtui, aloimme suunnittelemaan omaa vaatemallistoa jne. Ja silloin alkoi myös tämä surullisen kuuluisa korona-ahdinko, mikä on meinannut viedä ilon koko hommaan. Minun oli tarkoitus muistella tässä jokaista vuotta erikseen, mutta tästä tulee liian pitkä teksti, joten jätetään se toiseen kertaan. Ehdin jo kirjoitella vuodesta 2012, joten laitetaan se nyt kuitenkin tähän mukaan.  


Tietäjät tietää kyltin  ”Jätteiden kaato kielletty”, antiikkisen polkupyörän, maailman kartan ja puhallettavan hirvenpään. Koko mesta oli sisustettu vanhoilla televisioilla, matkalaukuilla ja kaapelirullilla.


Lennähdetään nyt muistoissa sinne vuoteen 2012, jolloin hypähdin aika kylmiltään pyörittämään Telkkaria. olin siihen aikaan pääasiassa yksin telkkarissa töissä ja aika täpinöissäni yrittäjyydestä. Jo silloin valitsin kotimaisen designin kiinnostavimpia tuotteita laatuun, eettisyyteen ja ekologisuuteen tukeutuvien arvojeni pohjalta. toki valintoihin vaikuttaa aina myös fiilis, hinnoittelu ja se tosiasia, että hyvien tyyppien kanssa on kiva tehdä yhteistyötä.  Jos en aivan väärin muista meillä oli vuonna 2012 myynnissä ainakin seuraavien merkkien tuotteita: Globe Hope, KaksiTvå, Ivana Helsinki, R/H, Swedish Hasbeens, Second Chance, Camilla Mikama, Linda Toye, TAUKO, Costo, Samuji, Moral, Baggu, Polka Jam ja MukaVa. Minna Parikan kengät tulivat silloin uutuutena Telkkariin ja taisin ensi töikseni ottaa myös Katri Niskasen juhlamekot valikoimaan. Vuonna 2012  kuitit kirjoitettiin vielä käsin, suunnittelimme Markkinointitoimisto ÖÖÖn poikien kanssa logoa ja nettisivuja, osallistuttiin Fashion Stock Saleseille ja järkättiin ystävieni kanssa mahtavia muotikuvauksia. Telkkari näytti tuohon aikaan hyvinkin erilaiselta mitä nykyään. Tietäjät tietää kyltin ”Jätteiden kaato kielletty”, antiikkisen polkupyörän, maailman kartan ja puhallettavan hirvenpään. Katosta roikkui kyseenalaisia lamppuja ja seinällä oli vanhan hetekan jouset. Koko mesta oli sisustettu vanhoilla televisioilla, matkalaukuilla ja kaapelirullilla. Katselin äsken huvittuneena (=kauhulla) kuvia vanhasta liiketilasta. Mutta olihan siinä nyt tunnelmaa ja sopivasti rosoisuutta. Jos sinne liiketilaan olisi tullut pilkahduskin luonnonvaloa, saattaisin jopa ikävöidä takaisin meidän salaiseen kellariin. No en sentään. Hämeenkadun aika oli ja meni.

Tosielämän supermallit! Alla kuvia ystävistäni mallinhommissa (muistaakseni vuosilta 2012-2014). hitto että meillä onkin ollut hauskaa ja mainioita kuvaussessioita, kun olen kuvannut ystäviäni television asuissa!  Tässä muutamia muistoja eri vuosilta:  

 2012: uuden opettelua. Mahtavia muotikuvauksia ystävien kanssa. Fashion Stock Sales.  

2013: Katri Niskanen kävi Telkkarissa vierailulla ja meillä oli kivat kevätkarkelot. Osallistuttiin myös Turun messujen muotinäytökseen ja järkättiin jännät pääsiäispirskeet.  

2014: Opiskelijoiden Televisiot torilla -tempaus. Muotinäytös Logomossa. Tapasin nykyisen aviomieheni ja tulin raskaaksi. Hermoja repivä verotarkastus, mistä selvisimme kuitenkin mallioppilaina ja puhtain paperein.  

2015: Jäin äitiyslomalle ja sain lapsen. Muuttumisleikki. Taiteiden Yö with Linda Toye & TELEVISIO-kakku. Pikkujoulut Logomossa &  Tiirikkalassa.  

2016: Verkkokauppa. Kassakone (siihen asti kuitit kirjoitettiin käsin). Fashion Stock Sales. Televisio Summer Store eli Helsingin kesäkauppa (avajaisbileet nevöföget). asiakasilta Uhanan kanssa.  

2017: 10 & 5 -v synttäribileet (eli televisio 10v ja minä olin pyörittänyt telkkaria 5v): muotinäytös, sponsoreiden huikeat tarjoilut, Minna Parikka vierailulla, talo aivan täynnä porukkaa, superhauskat jatkot isolla porukalla jne. näistä juhlista olisi paljon kerrottavaa! oli kyllä ikimuistoinen ilta! <3 

hálo x TELEVISIO -yhteistyömekot Kuura ja Kide. Useita lehtihaastatteluja. Telkkarin tyttöjen kesäpäivät. Vaihdettiin verkkokauppa-alusta shopifyihin. Saatiin Aurakadun ja Hämeenkadun kulmaan upea näyteikkuna. Joulupuoti.  

2018: Menin naimisiin ja perheeni muutti Hirvensaloon. asiakasilta Uhanan kanssa (mukana myös Laura Satamo), ravintola Kuoren sponsoroimat ruuat ja Valkia kuoharit. kivat jatkot uhanan mimmien kanssa! ikimuistoinen palaveri, ensimmäinen oma korumallisto. Kova väsymys.

2019: Kesällä 2019 oma korumallistomme lähti myymään huippuhyvin. Uuden liiketilan metsästystä. Weecos. Vadelman värinen Kuura. hauskat henksubileet. Uusia koruja ja säpinää niiden ympärillä.  

2020: Korona. Kivijalkaliike osan kevättä kiinni. Koronatukihakemus ja idea omasta vaatemallistosta. Procountor. Neon Leopardit, Citrukset ja muut ihanat uutuuskorut. Muutto uuteen liiketilaan heinäkuussa 2020 ja todella kiireinen kesä. Vanhan liiketilan tyhjennys ja muuttomyynti. Muutoksia henkilökunnassa. Oman vaatemalliston suunnittelua. Joulupuoti.  toisin sanoen ihan liikaa yhdelle vuodelle.

2021: Oman TELEVISIO FASHION -vaatemalliston lanseeraus. Helmikuussa muotikuvaukset @studioliikkuva studiolla, toukokuussa Turun Yliopiston Kasvitieteellisessä puutarhassa ja syksyllä taas studiolla. Maalis-huhtikuussa kivijalkaliike taas kiinni koronan takia. Lehtihaastattelu Turun Sanomiin ja fashion finlandiin. Antti Tuiskun kiertueen esiintymisasut. Television korviksia TV-ohjelmissa. Oman vaatemalliston huima suosio. Virkistyspäivät. Koronakaranteenijoulu. 


TELEVISIO FASHION on lukuisten palaverien ja tuntikausien brainstormausten tulos. Joskus tuskallista, usein kuitenkin todella inspiroivaa. 


Mietin tuossa, että 1o vuotta yrittäjänä  taitaa olla yksi elämäni suurimmista saavutuksista. Tuntuu jotenkin isommalta jutulta kun vaikka opinnoista valmistumiset tai mitkään merkkipäivät. 10 vuotta on kuitenkin pitkä aika ihmisen elämässä.  Olen tehnyt aivan valtavasti töitä Television eteen ja pakko myöntää, että nämä vuodet eivät ole olleet mitenkään helppoja. Tätä saavutusta oli tarkoitus juhlia isosti, mutta jäädään odottelemaan valoisampia aikoja ja haaveilemaan vuosikymmenen suurimmista pippaloista.   Mitä minä yrittäjänä käytännössä sitten teen? Luetellaan tähän jotain työtehtäviäni:

- "suunnittelen" vaatteita. Tai ehkä sanat projektipäällikkö ja vaatteiden ideointi kuvastaa omaa rooliani paremmin, sillä meillä on ulkopuoliset kuosisuunnittelijat ja kaavoittaja käytössä. itse me kuitenkin telkkarin tyttöjen kesken suunnitellaan sitä vaatemallistoa eli mietitään ja piirrellään malleja, etsitään kankaita, pohditaan värejä, ideoidaan kuosien teemaa ja sisältöä jne. TELEVISIO FASHION on lukuisten palaverien ja tuntikausien brainstormausten tulos. Joskus tuskallista, usein kuitenkin todella inspiroivaa. 

- Koordinoin vaatteiden ja korujen tuotantoa. Tuotannolliset asiat ovat yksi työni suurimmista haasteista. jos vaikka unohtaisin tilata riittävästi tekstiilietikettejä, menisi kaikki mönkään. Tässä hommassa saa olla todella tarkkana ja pitää langat tiukasti käsissä. Tuotantoasiat eivät ole minulle erityisen mieluisia, eli tämän vastuun voisin ilolla luovuttaa jollekin toiselle, heh. 

- Vastaan hallinnollisista tehtävistä kuten maksan laskuja, kokoan kuukausittaiset myyntiraportit ja kirjanpidon koonnit tilitoimistoon, hoidan sopimusasioita jne.

- Ideoin muotikuvauksien asukokonaisuuksia, stailauksia, somistuksia jne. 

- Suunnittelen ja kuvaan koruja

- Sometan. Paljon!

- Ideoin ja toteutan alekampanjoita, arvontoja ja muita tempauksia.  

- Hoidan esimiestehtäviä kuten rekrytointia, työsopimuksia, työvuorolistoja jne. 

- Vastaan verkkokauppamme visuaalisesta ilmeestä ja lisäilen toisinaan myös tuotteita verkkokauppaan. 

- Palvelen asiakkaita. Tämä on minulle se kaikkein mieluisin työtehtävä ja harmittaa kun kaikki muu vie niin paljon aikaa.

- Somistan. Minusta on ihana esimerkiksi järjestellä vaaterekkejä. 

- Vastaan markkinoinnista eli luon esimerkiksi Facebook- ja google mainoksia, teen uutiskirjeitä, new in -postauksia jne. 

- Ideoin Television tuotevalikoimaa, teen tilauksia ja hoidan yhteistyökuvioita. 

- Teen päätöksiä, vastaan kysymyksiin ja olen henkisenä tukena. 

- Istua pönötän palavereissa.

- Mietin Television tulevaisuutta. 


TEEN TÖITÄ LIIKAA JA OLEN AIKA LOPPU. MINULLA ON OLLUT JO PIDEMMÄN AIKAA TARKOITUKSENA VÄHÄN RAUHOITTAA TAHTIA. KORONAN VUOKSI SIIHEN EI OLE OLLUT OIKEIN MAHDOLLISUUTTA, SILLÄ MEININKI ON OLLUT AIKA SELVIYTYMISTAISTELUA. MYÖS TYÖNTEKIJÖILLÄNI ON TODELLA PALJON TYÖTEHTÄVIÄ JA HEKIN OVAT USEIN TURHAN KOVILLA. ESIMIEHENÄ OLEN VAATIVA, MUTTA MYÖS REILU, YMMÄRTÄVÄINEN JA EMPAATTINEN. 

Antti Tuiskun ja hänen tanssijoiden esiintymisasut kesän 2021 kiertueelle.

huhhuh mikä vuosi 2021 oli! Oma ensimmäinen vaatemallisto lähti myymään ihan älyttömän hyvin! Oli myös aivan mielettömän siisti juttu saada suunnitella Antti Tuiskun ja hänen tanssijoiden esiintymisasut kesän 2021 kiertueelle. pinkit paidat ja mekot tekstillä "tää on mun harrastus" oli siis meidän käsiäalaa. olen todella kiitollinen vesa silverille kaikista meidän  yhteistyökuvioista! 

pakko mainita myös television tyttöjen virkistyspäivät!! Minulla on niin lämpimät muistot meidän henkilökunnan virkistyspäiviltä, missä veneiltiin, laulettiin, herkuteltiin, hiljennyttiin, tehtiin tyky-tehtäviä ja nautiskeltiin Villa Apollossa. eikä mikään näistä edellä mainituista upeista jutuista olisi olisi tuntunut miltään ilman rakkaita työystäviä. Jotka on ihan älyttömän hyviä työssään + huipputyyppejä muutenkin!  love you! <3

tekisi mieli päättä tämä teksti hehkuttamalla tulevaisuutta ja fiilistelemällä mitä kaikkea siistiä tullaankaan vielä tekemään. mutta pakko myöntää, että en todellakaan tiedä mitä tässä tulee tapahtumaan. tämä teksti on kirjoitettu lähes kokonaan jo helmikuussa 2022, ennen kuin venäjä hyökkäsi ukrainaan. nyt sydän särkyy ukrainainalaisten vuoksi ja tulevaisuus tuntuu epävarmalta. eikai tässä auta muu kuin mennä päivä kerrallaan. täksi kevääksi ja kesäksi on kuitenkin suunnitteilla aivan ihania juttuja eli on jotain mitä odottaa. toivottavasti nähdään televisiossa!

loppuun haluan vielä sanoa suuret suuret kiitokset kaikille läheisilleni, työntekijöille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille näistä vuosista <3 

- Marjaana Paldanius

 


Jätä kommentti