TELKKARIN TARINA

Televisio perustettiin vuonna 2006 koska Turusta ei siihen aikaan löytynyt ihania kotimaisia vaatemerkkejä oikein mistään. Ja hauska liiketila löytyi idylliseltä sisäpihalta Turun jokirannasta. Ja siitä alkoikin Televisio Lifestyle Storen kiehtova tarina. Minä, Marjaana Lehtonen, päädyin pyörittämään Televisio Lifestyle Storea helmikuussa 2012. Olen yrittäjäperheestä ja tiesin jo varsin nuorena että haluan yrittäjäksi. Vuonna 2011 olin töissä turkulaisessa markkinointitoimistossa, mikä oli kerrassaan mahtava duunipaikka ja siellä oli loistavat työkaverit, mutta haave omasta yrityksestä ei jättänyt rauhaan. Se villi liikeidea sitten taas antoi odottaa itseään. Otin itseni irti silloisesta työpaikastani ja muutin muutamaksi kuukaudeksi Italiaan miettimään mitä haluan elämälläni tehdä. Toscanassa ollessani minulle vinkattiin myynnissä olevasta turkulaisesta liikkeestä, missä myydän kotimaista designia. Olin ajatuksesta ensi alkuun lähinnä huvittunut, koska en ollut aikaisemmin työskennellyt muodin parissa. Mutta pikku hiljaa aloin innostua ideasta. Minua kiehtoi erityisesti kotimaisuus, ympäristöystävälliset tuotteet, hauskat ja värikkäät asusteet ja työ asiakaspalvelun parissa. Ja tietenkin se oman yrityksen pyörittäminen sekä haaste, riittääkö rahkeet pitämään pientä kivijalkaliikettä pystyssä. Kiitos siskolleni ja vanhemmilleni jotka kannustivat ottamaan selvää yrityksestä nimeltä Televisio Lifestyle Store.

Ja sitten 1.2.2012 olin onnellinen vaateliikkeen omistaja, täynnä tarmoja, uusia ideoita ja kieltämättä hivenen hämmentynytkin (mitäs nyt pitää tehdä). 

Huh, 10 ja 5 -vuoteen mahtuu paljon! Mahtavia asiakasiltoja, muotinäytöksiä, pukeutumisneuvoja opinnot, tempauksia, myyjäisiä, Helsingin kesäkauppa ja niitä kaikkia upeita hittituotteita kuten Minna Parikan sydänkorkkarit ja puputossut, Uhanan pisarakorvikset ja upeat printtivaatteet, Katri Niskasen juhlamekot, Ivana Helsingin Muumit, YoZenen lintukorvikset, Lumoanin pitsimekot ja niin edelleen. Lista on loputon! Ne kaikkein parhaimmat muistot liittyvät ihaniin ihmisiin ja kauniisiin hetkiin. Tämän työn parasta antia on se kun asiakas löytää sen itselleen aivan täydellisen vaatteen ja lähtee meiltä onnellisena kiitellen.
Me Televisiossa arvostamme ympäristöä, tasa-arvoa, yrittäjyyttä, aitoutta, toisten auttamista, Suomen luontoa ja kotimaisuutta. On huikeaa nähdä kuinka paljon enemmän ja enemmän suomalaista työtä arvostetaan ja sitä halutaan tukea.Yhä useampi tiedostaa että kotimaiset vaatteet ovat kestäviä, ajattomia, yksilöllisiä, laadukkaita ja huikean kauniita. Vaikka monet Televisiossakin myynnissä olevista vaatteista valmistetaan kotimaan rajojen ulkopuolella, voidaan luottaa siihen että vaatteet on valmistettu inhimillisissä oloissa ja tuotantoketjun jokainen osapuoli saa ansaitsemansa palkkion tehdystä työstään. On hienoa että niin moni haluaa tukea nimeonomaan kotimaisia vaatemerkkejä ja tällaista pientä kivijalkaliikettä.
Rehellisesti sanottuna en olisi ikinä uskonut missä nyt ollaan. Television toiminta on kasvanut lyhyessä ajassa huimasti; meillä on paljon ihania vakkariasiakkaita, Telkkarissa käy lähes päivittäin uusia asiakkaita ja esimerkiksi Facebookissa Televisiolla on yli 12 000 seuraajaa (kun aloitin heitä oli noin 200). Mutta en todellakaan ole tehnyt tätä yksin!
Erittäin iso kiitos kuuluukin kaikille niille ihanille asikkaillemme jotka ovat kerta toisensa jälkeen ostaneet juhlamekkonsa, kenkänsä, korunsa ja lahjansa meiltä. Voinkin rehellisesti sanoa että meillä on maailman parhaat asiakkaat! Niin monia iloisia ja mieleenpainuvia hetkiä asiakkaiden parissa. Lämmin kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille! Miten sitä päätyykin aina tekemään yhteistyötä niin hyvin tyyppien kanssa. Tämän työn ehdottomasti paras puoli onkin asiakaspalvelu ja kaikki ihanat ihmiset. Iso kiitos kuuluu luonnollisesti myös meidän ihanalle tiimille ja kaikille jotka ovat työskennelleet vuosien varrella Televisiossa! Television meininki alkaakin olla sellaista että ei ole toivoakaan että tässä selviäisi enää yksin. Varsinkaan pienen suloisen tyttölapsen äitinä. Haluan vielä kiittää myös perhettä ja ystäviä tuesta ja kannustuksesta. Yrittäjä saa tehdä paljon töitä ja kantaa vastuuta 24/7. Aina ei jaksaisi mutta sitten voi tukeutua luotettaviin työntekijöihin ja tsemppaaviin läheisiin. Mutta loppujen lopuksi väsymys ja ne kaikki huolet ja haasteet ovat todellakin sen arvoisia. Telkkari on mulle todella tärkeä ja toivon että voin jatkaa vielä pitkään. Pyöritän Telkkaria sydämmellä ja intohimolla. ”
 

Marjaana Lehtonen